مباحث کتاب در دو جلد تهیه شده است. کتاب اول اقتصاد را در بلند مدت بررسی می کند که شامل رشد اقتصادی و بیکاری ساختاری است. در بخش اول مدل های رشد اساسی سولو در زمینه انباشت سرمایه و ثروت در اقتصادهای باز و بسته معرفی می شود. در بخش دوم پیشرفت تکنولوژی وارد مدل میشود به طوری که ابتدا مدل سولو با پیشرفت تکنولوژی برون زا معرفی می شود وسپس مدل در چهارچوب معرفی سرمایه انسانی و کمبود منابع طبیعی تعمیم می یابد.
در بخش سوم مدل رشد درون زا معرفی می شود. این بخش با مدل هایی شروع می شود که بر اساس ایده اثرات خارجی مثبت و بازده ی فزاینده درسطح کلان می باشد. سپس در این بخش مدلی از نوع رومر با بخشR&Dدرون زا معرفی می شود.
تمرکز بخش چهارم به بیکاری ساختاری بلند مدت می باشد. بعد از مباحث اولیه نظری در خصوص بیکاری اصطکاکی، نظریه دست مزد کارا و مدل اتحادیه در بازار کار بیان می شود.
جلد دوم شامل تحلیل نوسانات کوتاه مدت می باشد. در بخش پنجم اجزاء ساختاری مدل کوتاه مدت معرفی و توسعه می یابد. سپس با استفاده از ابزار ریاضی ساده، نظریه سیکل زندگی و درآمد دائمی مصرف و تئوری q توبین در مورد سرمایه گذاری بیان می شود تا بتوان نقش بازار سهام را در اقتصاد بیان کرد. فصل تقضای کل، نظریات مصرف و سرمایه گذاری را معرفی می کند و سیاست پولی را برای اسخراج منحنی کل تشریح می کند. به دنبال این فصل، فصلی در خصوص عرضه کل خواهد آمد که منحنی فیلیپس همراه با انتظارات مبتنی بر مبانی خرد و منحنی عرضه کل از نظریات بازار کار و در تطابق با مبانی بخش چهارم استخراج می شود.
بخش ششم اجزای معرفی شده را کنار یکدیگر قرار میدهد تا مدل اساسی وپویای AS-ADرا در اقتصاد بسته معرفی کند. این مدل (همراه با اضافات گوناگون) برای تحلیل نوسانات کوتاه مدت و سیاستهای تثبیتی بهینه همراه با انتظارات مورد استفاده قرار می گیرد. این بخش با روشنگری در خصوص موضوعات مربوط به اعتبار سیاستهای تثبیتی به پایان می رسد.
سرانجام بخش هفتم مدل AS-AD را به اقتصاد باز تعمیم می دهد به این صورت که متغیرهای مدل را در جهت مطالعه اثرات تکانه ها و سیاست های اقتصاد کلان در نظام نرخ ارز شناور و ثابت توسعه می دهد. بر این مبنا، فصل آخر انتخاب نظام ارزی را بحث می کند و با یک بررسی خلاصه از نظریه منطقه ارزی بهینه پایان می یابد.